دانلود مقالات و پایان نامه ها با موضوع تعیین میزان عناصر سنگین در سبزیجات کشت شده در خاکهای آلوده به هیدروکربنهای … – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
![]() |
هوگ و لیفسون[۹۰] (۱۹۵۳) این آزمون را به منظور تشخیص اکسیدکنندهها از تخمیر کنندهها معرفی کردند. در این آزمایش از محیط کشت O/F بازال (Difco O/F basal) استفاده شد و pH محیط روی ۱/۷ تنظیم گردید. مقدار ۵ میلیلیتر از محیط کشت بصورت عمودی به لولههای استریل با ارتفاع ۱۳ سانتیمتر اضافه شد و در دمای ۱۲۱ درجه سانتی گراد به مدت ۲۰ دقیقه اتوکلاو شد. سپس گلوگز ۱۰ درصد تهیه و با فیلترهای سرنگی ۴۵/۰ میکرون (CHROMAFILCA/S) استریل شد. ۵/۰ میلیلیتر گلوکز استریل به داخل هر لوله حاوی محیط کشت ریخته شد. هر سوش به دو لوله تلقیح و جهت ایجاد محیط غیرهوازی در یکی از لولهها حدود یک سانتیمتر پارافین مایع استریل (اتوکلاو شده در فشار Kg/Cm21 به مدت یک ساعت) روی سطح محیط کشت ریخته شد.
لولهها پس از تلقیح در درجه حرارت اتاق نگهداری شدند. ارزیابی رشد بر اساس تغییر رنگ محیط از سبز به زرد انجام گرفت. ایجاد رنگ زرد فقط در لولههای بدون پارافین نشان دهنده هوازی اجباری بودن باکتری، تغییر رنگ فقط در لولههای حاوی پارافین حاکی از بیهوازی اجباری بودن و تغییر رنگ در هر دو لوله مبین بیهوازی اختیاری بودن باکتری میباشد (اسچاد و همکاران، ۲۰۰۱). گاهی باکتری قادر به استفاده از گلوکز به عنوان منبع کربن نیست و به جای آن از پپتون استفاده می کند در اینصورت آمونیاک آزاد شده باعث قلیائی شدن محیط میگردد و در نتیجه محیط از رنگ سبز به آبی (قلیائی) تغییر رنگ میدهد (مکفادین[۹۱]، ۱۹۸۰).
شکل ۶-۳ محیط تخمیری (O/F)
۷-۴-۱۱-۳ تست پکتیناز
این آزمایش برای تعیین فعالیت آنزیم پروتوپکتیناز[۹۲] در باکتری انجام میگیرد (دای، ۱۹۶۸). ابتدا سطح غدههای سیب زمینی را با آب شستشو داده شد این شستشو برای بر طرف کردن گل و لای موجود در سطح غده سیبزمینی میباشد. بعد از خشک شدن سطح سیبزمینیها، برای ضدعفونی کردن سطح غده سیبزمینی به الکل ۹۶ درصد آغشته کرده و بر روی چراغ الکلی به مدت ۲۰ ثانیه گرفته شد تا سطح سیبزمینی با شعله گرفتن ضدعفونی شود سپس با بهره گرفتن از تیغ استریل شده در وسط غده سیب زمینی یک برش افقی ایجاد گردید به صورتی که غده سیبزمینی به دو قسمت جدا از هم تقسیم نشود. با لوپ مقداری از کشت ۲۴ ساعت سوشها را در وسط قسمت برش خورده سیبزمینی قرار داده شد بعد از آن دو نیمه برش خورده سیبزمینی با چسب نواری به هم وصل گردید. سیب زمینیها به مدت ۴۸ ساعت در محیط آزمایشگاه نگهداری شده و فعال بودن آنزیم پروتوپکتیناز در باکتری را با له شدن یا له نشدن غده سیبزمینیها ارزیابی گردید.
۸-۴-۱۱-۳ تست آندوسپور
ابتدا سوسپانسیونی از سوشهای مورد نظر و آب مقطر استریل تهیه گردید با بهره گرفتن از لوپ مقداری از سوسپانسیون آماده شده را در یک طرف محیط کشت آگار غذایی به صورت چمنی کشت داده شد سپس بقیه سوسپانسیون را که در میکروتیوپهای ۵/۱ میلیلیتری قرار دارد. به مدت ۲۰ دقیقه در آب ۱۰۰ درجه جوشانیده و نیز مقداری از این سوسپانسیون جوشیده شده را با لوپ در طرف دیگر پتری دیشی که سوش مورد نظر در آن کشت شده قرار گرفت. سوشها به مدت ۳ روز در دمای ۲۸ درجه در انکوباتور قرار داده شد و ارزیابی اندوسپور بودن باکتری بر اساس رشد کردن یا عدم رشد کردن نمونه کشت شده از سوسپانسیون جوشیده انجام شد.
۱۲-۳ تحلیل آماری
این آزمایش به صورت آشیانهای در قالب طرح کاملا تصادفی با عاملهای شهرستان (شوش، دزفول و باوی)، گیاه (جعفری، شوید، گشنیز و هویج)، مزرعه (شاهد، مزرعه آلوده ۱ و مزرعه آلوده ۲) بود که در سه تکرار انجام گردید. آنالیز داده ها با کمک نرم افزار SAS و مقایسه میانگین توسط آزمون LSD در سطح ۵ احتمال درصد و نرم افزار MSTAT-C انجام گرفت. از نرمافزار Excel نیزجهت رسم نمودارها استفاده شد.
فصل چهارم: نتایج و بحث
فصل چهارم: نتایج و بحث
۱-۴ شاخص های رشد سبزیجات برگی
۱-۱-۴ ارتفاع گیاه سبزیجات برگی
نتایج تجزیه واریانس تیمار ارتفاع گیاه گشنیز، جعفری و شوید در جدول (۱-۴) آورده شده است. اثر تیمارهای مکان، گیاه، مزرعه و اثر متقابل مکان در مزرعه بر ارتفاع گیاه در سطح آماری ۱ درصد معنیدار گردید، اما اثر تیمارهای تکرار مکان و اثرات متقابل گیاه در مکان و گیاه در مزرعه بر ارتفاع گیاه در سطح آماری ۵ درصد معنیدار شد. همچنین اثر متقابل تیمار گیاه در مزرعه در مکان بر ارتفاع گیاه معنیدار نبود.
(جدول) ۱-۴ تجزیه واریانس اثر آلودگی نفت سفید بر شاخص های رشد ارتفاع گیاه و طول ریشه سبزیهای گشنیز، جعفری و شوید
میانگین مربعات
منابع تغییر
درجه آزادی
ارتفاع گیاه
طول ریشه
مکان
۲
**۶۵/۲۴۷
**۶۹/۱۹۹
تکرارمکان
۶
*۰۸/۲۰
**۷۲/۱
گیاه
۲
**۴۲/۵۱۵
**۰۲/۴۱
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1401-04-14] [ 03:59:00 ب.ظ ]
|