سود هر سهم(EPS)

نسبت قیمت به درآمد(PER)

نسبت پرداخت سود سهام(DPOR)

و نسبت قیمت به ارزش دفتری(PB)

سوال تحقیق(منظور از تحقیق)

در این تحقیق ما به بررسی ارتباط استراتژی های تقسیم سود و عملکرد مالی خواهیم پرداخت

بیان ضرورت و اهمیت موضوع

اهمیت سود و استراتژی های مربوط به تقسیم سود

سود از جمله مفاهیم با اهمیت حسابداری و مالی است که موجب با اهمیت شدن سیاست تقسیم سود در مدیریت مالی می‌گردد.تقسیم سود، از جمله استراتژی های کوتاه آن عملکرد شرکت ارزیابی می شود . سیاست تقسیم سود، خط مشی است که بر پایه آن میزان سود تقسیمی، میزان انباشته و پاداش هیات مدیره، زمان پرداخت، نحوه تامین مالی و دیگر موضعات مرتبط با آن مدون و مکتوب و به مجمع عمومی سهام‌داران ارائه می شود. سیاست تقسیم سود، از خط مشی های با اهمیت و از جمله مهمترین تصمیمات مالی شرکت‌ها تلقی می شود که با توجه به نظریه های مربوط تدوین شده و عوامل مؤثر بر آن شناسایی می شود.

اهمیت ارزیابی عملکرد مالی در انتخاب استراتژی های مالی

نقش مسائل مالی در تصمیمات عملیاتی مقدمتا شامل ارزیابی و نظارت می شود. مدیریت مالی به مدیران کمک می‌کند تا گزینه های عملیاتی مختلف در دسترس را ارزیابی کرده و به آن ها کمک می‌کند تا بر تصمیمات اتخاذ شده نظارت کنند. چنین نظارتی برای ارزیابی استراتژی های شرکت امری حیاتی است. نظارت به مدیران کمک می‌کند تا استراتژی های اتخاذ شده را بر اساس نتایج استراتژی های قبلی تغییر و تعدیل دهند. نتیجه یک نظارت خوب و دقیق بر تصمیمات عملیاتی, ایجاد جریانات نقدی مورد انتظار بالاتر در آینده است. علاوه ‌بر تاثیر گذاشتن بر جریانات نقدی مورد انتظار، تصمیمات عملیاتی می‌توانند بر تصمیمات مالی نیز تاثیر بگذارند. (مهام و دیگران، ۱۳۸۷)

با توجه به موارد یاد شده در بالا می‌توان گفت در باب مسئله کارایی مالی شرکت‌های خودروسازی مهمترین فاکتور استراتژی تقسیم سود می‌باشد. لذا در این تحقیق به دلیل اهمیت بالای این مبحث به طرح این موضوع پرداخته شده است

اهداف تحقیق

هدف اصلی:

تعیین رابطه استراتژی تقسیم سود و کارایی شرکت‌های قلمرو تحقیق

اهداف فرعی:

۱٫تعیین رابطه بازده دارایی و استراتژی تقسیم سود

۲٫تعیین رابطه بازده سهام و استراتژی تقسیم سود

۳٫تعیین رابطه نسبت کیو توبین و استراتژی تقسیم سود

۴٫تعیین رابطه کارایی تحلیل پوششی داده ها و استراتژی تقسیم سود

سؤالات تحقیق :

سوال اصلی:

آیا بین استراتژی تقسیم سود و کارایی شرکت‌های قلمرو تحقیق

سوالات فرعی:

۱٫ آیا بین بازده دارایی و استراتژی تقسیم سود رابطه وجود دارد.

۲٫ آیا بین بازده سهام و استراتژی تقسیم سود رابطه وجود دارد.

۳٫ آیا بین نسبت کیو توبین و استراتژی تقسیم سود رابطه وجود دارد.

۴٫ آیا بین کارایی تحلیل پوششی داده ها و استراتژی تقسیم سود رابطه وجود دارد.

فرضیه‌های تحقیق

فرضیه اصلی:

بین استراتژی تقسیم سود و کارایی شرکت‌های قلمرو تحقیق رابطه وجود دارد

فرضیات فرعی:

۱٫بین بازده دارایی و استراتژی تقسیم سود رابطه وجود دارد

۲٫بین بازده سهام و استراتژی تقسیم سود رابطه وجود دارد

۳٫بین نسبت کیو توبین و استراتژی تقسیم سود رابطه وجود دارد

۴٫بین کارایی تحلیل پوششی داده ها و استراتژی تقسیم سود رابطه وجود دارد

قلمرو تحقیق

قلمرو زمانی

محدوده زمانی تحقیق، اطلاعات مالی مربوط به سال‌های مالی ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۲ شرکت‌های خودروسازی پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می‌باشد.

قلمرو موضوعی

محدوده موضوعی تحقیق در زمینه حسابداری و حیطه کارایی مالی می‌باشد که به بررسی رابطه بین استراتژی تقسیم سود و کارایی مالی شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می‌پردازد.

قلمرو مکانی

قلمرو مکانی تحقیق شامل شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می‌باشد.

تعریف متغیرهای تحقیق

متغیرهای مستقل:

متغیرهای تحقیق حاضر در دو گروه مستقل و وابسته به قرار زیر می‌باشند.

متغیر مستقل: نسبت های استراتژی تقسیم سود

سیاست تقسیم و استراتژی های طراحی آن از جمله وظایف مدیریت مالی است که تاثیر قابل ملاحظه ای بر ساختار سرمایه شرکت و قیمت گذاری سهام آن دارد . تبیین نظری مبانی مرتبط با بحث، از موضوعات مورد نظر این مجموعه است که در تحقق اهداف استراتژیک مالی شرکت سودمند است

متغیر وابسته:کارایی مالی

کارایی عبارت است ‌از نسبت بازده واقعی به دست آمده به بازدهی استاندارد و تعیین شده(مورد انتظار) یا نسبت مقدار کاری که انجام می‌شود به مقدار کاری که باید انجام شود. (مهام و دیگران، ۱۳۸۷)

از جمله مقیاس‌هایی که برای تعریف و ارزیابی بهره‌وری ارائه شده‌اند، مقیاس‌های کارایی هستند. مقیاس‌های کارایی، نهاده‌ها یا منابع یک سازمان را با کالاها و خدمات نهایی که تولید می‌شوند، مقایسه می‌کنند. کارایی به نسبت کمیت خدمات و تولیدات ارائه شده به هزینه مالی یا نیروی کار که برای ارائه آن ها لازم است اشاره دارد. با این حال این مقیاس و شیوه ‌اند‌ازه‌گیری بهره‌وری، میزان رضایت مشتری یا میزان دسترسی به هدف مطلوب را اندازه نمی‌گیرد. برای مثال مقیاس‌های کارایی نسبت تعداد افراد درمان‌شده را به نفر ساعت کار پزشکان نشان می‌دهد؛ حال آنکه مقیاس‌های اثربخشی طوری طراحی شده‌اند که نشان ‌دهند؛ از کل بیماران تحت درمان چه تعداد در معالجه موفق بوده‌اند.‌

نخستین سابقه و مدارک مربوط به کارسنجی به سال ۱۷۶۰ م، بر می‌گردد؛ زمانی که یک فرانسوی به نام ژان برونه بررسی‌هایی ‌در مورد عملیات انجام شده در ساخت سنجاق برای اصلاح فعل و انفعالات آن انجام می‌داد. حتی صد سال قبل از مدیریت علمی نیز صاحبان صنایع فرانسه و انگلیس برای تعیین استانداردهای عملکرد(کارایی) و اصلاح فعل و انفعالات، از نوعی اندازه‌گیری کار استفاده می‌کردند. با شروع دوره نهضت مدیریت علمی در اوایل سال‌های ۱۹۰۰ م، فردریک وینسل، تیلور، فرانک و لیلیان گیلبریث، به منظور افزایش کارایی کارگران درباره تقسیم کار، بهبود شرایط کار و تعیین زمان استاندارد کار(سنجش کارایی)، مطالعاتی را انجام دادند(مهام و دیگران، ۱۳۸۷)

متغیرهای تعیین کننده کارایی مالی عبارتند از:

الف)ستانده ها:

۱٫هزینه های سالانه

۲٫میزان حقوق پرداختی

۳٫میزان مالیات پرداختی

۴٫سایرپرداخت های سالانه

۵٫بازده سرمایه

ب)داده ها

۱٫میزان فروش

۲٫وام ها و تسیلات دریافتی

۳٫مقدار سهام فروخته شده

۴٫میزان سود سهام

۵٫حقوق صاحبان سهام

ومتغیرهای تعیین کننده استراتژی تقسیم سود عبارتند از:

۱٫سود هر سهم

۲٫نسبت قیمت به درآمد

۳٫نسبت پرداخت سودسهام

۴٫نسبت قیمت به ارزش دفتری

ساختار پایان‌نامه

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...