بررسی پایان نامه های انجام شده درباره اثرات توزیعی … – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
جدول ۴-۴- نتایج تخمین الگوی خودهمبسته با وقفههای توزیعی ۷۱
جدول ۴-۵- نتایج آزمون تشخیصی مدل ۷۳
۷۴
جدول ۴-۷- نتایج برآورد الگوی تصحیح خطا ۷۶
۸۱
۸۲
فهرست نمودارها
عنوان صفحه
نمودار ۴-۱- رفتار متغیرهای الگو در دوره زمانی مورد مطالعه ۶۷
نمودار ۴-۲- آماره جمع انباشته (CUSUM) ۷۹
نمودار ۴-۳- آماره مربع جمع انباشته (CUSUMQ) 79
فصل اوّل
کلیات تحقیق
مقدمه
واژه ارز، از ارزش مشتق شده و رفته رفته به معنای پول، آمده است. با وجود این، هنگامی که از ارز سخن به میان می آید، منظور پول خارجی است و واژه پول خارجی، لفظی است عام که بر مورد خاص اطلاق می شود، ولی بسیاری از اوقات، به کلمه ارز صفت خارجی را نیز اضافه می کنند که باز هم به همان معنی عام خود میباشد. علت استفاده از ارزهای خارجی، این است که هر دولتی در قلمرو و حدود حق حاکمیت خود، رژیم پولی ویژه خویش را اتخاذ کرده است. بعلاوه، امروزه مسأله مبادله پولها با یکدیگر، یک پدیده اساسی روابط مالی بین المللی را تشکیل میدهد و بنا بر عرف و عادت، زمانی که در هر کشوری بخواهند از پول سایر کشورها سخن بگویند، اصطلاح ارز یا ارز خارجی را به کار میبرند. لازم به ذکر است که ارز، تنها شامل اسکناس منتشرشده به وسیله بانکهای مرکزی سایر کشورها نیست، بلکه اصطلاحی است که برای اسنادی نظیر چک، برات و سفته در زمان مبادله هر کشور با کشورهای دیگر، نیز به کار میرود (کاظمی بهمنآباد، ۱۳۷۵).
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
طبیعی است که اگر ارز مانند یک کالا در نظر گرفته شود، دارای عرضه و تقاضا خواهد بود و قیمت آن با فرض وجود فضای رقابتی، همان نقطه برخورد عرضه و تقاضاست که در واقع، نرخ ارز نامیده می شود. نرخ ارز، یکی از متغیرهای کلیدی اقتصاد کلان است که به دلیل اثرات متقابل آن با سایر متغیرهای کلان اقتصادی، همواره مورد توجه سیاستگذاران و مسئولین پولی کشورها بوده و تعیین آن و نیز عوامل مؤثر بر آن، در سیاستگذاریهای اقتصادی، از اهمیت بسزایی برخوردار است (کازرونی و همکاران، ۱۳۸۹).
با توجه به اهمیت نرخ ارز در پیشرفت و توسعه اقتصادی هر کشور، بررسی عوامل مؤثر بر آن، امری ضروری به نظر میرسد. عوامل زیادی مانند عوامل اقتصادی، سیاسی و روانی بر نرخ ارز تأثیر دارد. از جمله عوامل سیاسی تأثیرگذار بر نرخ ارز، ثبات در سیاست خارجی، عوامل روانی مانند انتظارات مردم از وضعیت آینده اقتصادی و سیاسی و عوامل اقتصادی شامل نرخ بهره، نقدینگی (حجم پول) و درآمد ملّی است (انوار، ۱۳۸۱).
سیاست پولی از طریق تغییر در حجم پول، تغییر در رشد حجم پول و نرخ بهره و یا شرایط اعطای تسهیلات مالی، بر نرخ ارز تأثیر دارد. هدف از سیاستهای پولی در کشورهای پیشرفته صنعتی و کشورهای در حال توسعه، تا حدودی متفاوت است. در کشورهای صنعتی هدف مذکور، برطرف ساختن تورم، رفع کسادی و رسیدن به اشتغال کامل است؛ در حالی که برای کشورهای در حال توسعه، هدف عمده سیاستهای پولی، رشد اقتصادی، بالا بردن درآمدهای دولتی و عرضه کل میباشد (هوشمند و همکاران، ۱۳۹۱).
نرخ ارز و عوامل تعیینکننده آن، مورد مطالعه بسیاری از پژوهشگران در داخل و خارج از کشور قرار گرفته است. بررسی این مطالعات، نشان میدهد که نرخ ارز تحت تأثیر عوامل متعددی از جمله حجم پول قرار دارد. با این وجود بیشتر مطالعات انجامشده در زمینه تعیینکننده های نرخ ارز، تأثیر حجم پول بر نرخ ارز را تنها در زمان اعمال تغییر حجم پول توسط بانک مرکزی بررسی کرده اند؛ غافل از آنکه یکی از ویژگیهای مهم تغییرات حجم پول، به ویژه در کشورهای در حال توسعه، آثار تدریجی آن بر دیگر متغیرهای اقتصادی است، لذا انتظار میرود در کشور در حال توسعهای مانند ایران، تغییرات به وجود آمده در حجم پول، بتواند اثر تدریجی بر نرخ ارز داشته باشد. به این معنی که اگر بانک مرکزی ایران، حجم پول را تنها در زمان t
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1401-04-14] [ 03:17:00 ب.ظ ]
|