تحلیل داده ها

نوشتن گزارش نهایی

۳-۲- روش تحقیق
پایه هر علمی روش شناخت آن علم است، اعتبار و ارزش قوانین هر علمی به روش شناخت مبتنی است، که در آن علم به کار می رود. تحقیق حاضر از نظر هدف تحقیق، کاربردی است.همچنین در این پژوهش به توصیف و مطالعه آنچه که هست پرداخته شده است. این تحقیق از لحاظ شیوه جمع آوری اطلاعات توصیفی و از نوع پیمایشی می باشد. تحقیق پیمایشی روشی در تحقیقات علوم اجتماعی است که فراتر از تکنیکی خاص در گردآوری اطلاعات است. هرچند عمدتاً فنون دیگری از قبیل مصاحبه نظام مند، مشاهده، و تحلیل محتوا نیز بکار برده می شوند، اما رایج ترین تکنیک مورد استفاده در تحقیق پیمایشی پرسشنامه می باشد)پاشا شریفی، شریفی، ۱۳۸۹ ).
هر پدیده ای از نظر کمی و کیفی ویژگی هایی دارد که آگاهی در مورد این ویژگی ها به ماهیت و دستیابی به آنهاوابسته است. این پدیده ها بعنوان متغیر در طول زمان دچار تحون و دگرگونی می گردند. هدف از هر تحقیقی اعم از توصیفی یا تبیینی، دستیابی به اطلاعات در مورد این تغییرات است. یافتن پاسخ و راه حل برای مساله انتخاب شده در هر تحقیق مستلزم دست یافتن به داده هایی است که از طریق آنها بتوان فرضیه هایی را که به عنوان پاسخ های احتمالی و موقتی برای حل مساله تحقیق مطرح شده اند را آزمون کرد)خاکی، ۱۳۸۶ ).

( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )

روش های انجام پژوهش را می توان با توجه به دو ملاک هدف پژوهش و نحوه گردآوری داده ها تقسیم کرد. این پژوهش براساس هدف پژوهش، ازنوع پژوهشات کاربردی است و بر اساس نحوه گردآوری داده ها از نوع پژوهشات پیمایشی است.
۳-۳- روش گردآوری داده ها
روش های انجام پژوهش را می توان با توجه به دو ملاک هدف پژوهش و نحوه گردآوری داده ها تقسیم کرد. این پژوهش براساس هدف پژوهش، ازنوع پژوهشات کاربردی است وبراساس نحوه گردآوری داده ها از نوع پژوهشات پیمایشی است.
جهت جمع آوری اطلاعات از دو روش کلی زیراستفاده شده است:
۱-روش کتابخانه ای: بررسی و مطالعه اسناد و مدارک موجود درمجلات، کتاب ها و سایت های معتبر علمی
۲-روش میدانی: استفاده از پرسشنامه
روش اجرای این پژوهش توصیفی می باشد و چون در آن رابطه بین متغیرها مورد مطالعه قرار می گیرد، از نوع همبستگی می باشد که در سازمان امور خیریه و اوقاف استان فارس اجرا می شود.
۳-۴- نمونه و روش نمونه گیری
جامعه آماری عبارت است از مجموعه ای از افراد یا واحدها که دارای حداقل یک صفت مشترک باشند. معمولاًدر هر پژوهش، جامعه مورد بررسی یک جامعه آماری است که پژوهشگر مایل است در باره صفات متغیر واحدهای آن به مطالعه بپردازد)خاکی، ۱۳۸۶ (.
جامعه آماری دراین پژوهش، شامل کارکنان و مدیران رسمی شاغل درسازمان اوقاف وامور خیریه استان فارس می باشد و تعداد کل این جامعه ۲۶۰ نفرتشکیل گردیده. که از بین آن ها تعدادی به عنوان نمونه انتخاب شده و در پژوهش شرکت داده شدند.
نمونه آماری عبارت است از یک گروه منتخب از جامعه تحقیق، که باید دارای خصتوصیات و صفات جامعه تحقیق باشد تا بتوان نتایج تحقیق را به آن تعمیم داد ) آذر، مومنی، ۱۳۹۱).
در این پژوهش از روش نمونه گیری تصادفی استفاده و حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران مشخص شده است.
برای تعیین حجم نمونه از فرمول کوکران محاسبه می شود که با بهره گرفتن از این فرمول با سطح خطای۵ درصد ۲۹۸/۱۵۵ می شود.
(n=(N×t2×p×q)÷(N×d2+ t2×p×q
در فرمول فوق معمولاٌ؛ حداکثر اشتباه مجاز (d) معادل ۰۵/۰، ضریب اطمینان ۹۵/۰، ۹۶/۱= t و مقادیر p و q نیز هرکدام معادل ۵/۰ و حجم جامعه =N در نظر گرفته می‌شود. مقدار P برابر با ۵/۰ در نظر گرفته می‌شود. زیرا اگر ۵/۰ = P باشد n حداکثر مقدار ممکن خود را پیدا می‌کند و این امر سبب می‌شود که نمونه به حد کافی بزرگ باشد.
۳-۵- آمار توصیفی
آمار توصیفی به مجموعه ای از روش ها اطلاق می شود که برای جمع آوری، خلاصه کردن، طبقه بندی وتوصیف حقایق عددی بکار می رود. در واقع این آمار داده ها و اطلاعات پژوهش را توصیف می کند و طرح یاالگوی کلی از داده ها برای استفاده سریع و بهتر از آنها به دست می دهد. در آمار توصیفی بعد از جمع آوری اطلاعات هدف این است که در زمان کمتر و با دقت بیشتر نتایج داده های جمع آوری شده را با کمک ارقام ونمودارها مشاهده کنیم) آذر، مومنی، ۱۳۹۱).
در این بخش بوسیله آمار توصیفی به بررسی خصوصیات جمعیتی و شغلی پاسخگویان پرداخته می شود.
۳-۵-۱- بررسی خصوصیات جمعیتی و شغلی پاسخگویان
۳-۵-۱-۱- بررسی توزیع فراوانی بر حسب شاخص جنسیت
بررسی توزیع جنسی پاسخگویان نشان می‏دهد که اکثر آن ها مرد هستند به طوری که ۸۷ درصد از آن ها مرد و ۱۳ درصد آن ها زن می‏باشند (جدول ۳-۱، شکل ۳-۱).
جدول (۳-۱): توزیع فراوانی پاسخگویان بر حسب شاخص جنسیت

درصد نسبت به پاسخ های معتبر

درصد نسبت به کل

تعداد

جنس

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...