رگ گیری و پانسمان در تمام بیماران توسط کمک پژوهشگر اول با رعایت اصول ذکر شده در کتب مرجع( شستن دست های قبل از شروع به کار و پوشیدن دستکش یکبار مصرف، انتخاب محل مناسب، انتخاب ورید مناسب ، کوتاه کردن موهای ناحیه تزریق با قیچی، ضد عفونی کردن ناحیه حداقل به مدت ۳۰ ثانیه با الکل۷۰%) با آنژیوکت صورتی شماره۲۰ ساخت کارخانه هاریانا کشور هند به طور یکسان انجام شد. در صورتی که برای گرفتن رگ بیش از دو بار اقدام شود محل جدید برای رگ گیری انتخاب شد. به بیماران در نگهداری از محل رگ گیری آموزش داده شد. بیماران بر طبق گروهی که در آن قرار داشتند، پس از انجام رگ گیری به میزان ۵/۱ سانتی متر (حدود ۲ گرم ) از پماد مورد نظر در قسمت دیستال آنژیوکت در وسعت۲×۴ سانتی متر مالیده و با گاز استریل همراه با چسب ضد حساسیت پوشیده شد. به علت اینکه در بعضی تحقیقات تعویض ست سرم را در بروز فلبیت موثر دانسته اند، در این پژوهش در دو گروه ست سرم هر ۴۸ ساعت به طور یکسان تعویض شد. حداکثر زمان نگه داری آنژیوکت۷۲ ساعت در سه گروه بود.

جهت اندازه گیری بروز و شدت فلبیت براساس مقیاس جکسون ، بیماران در فاصله زمانی ۲۴ ،۴۸ و۷۲ ساعت بعد از رگ گیری مورد ارزیابی قرار گرفتند و توسط پژوهشگر دوم که مسئول بررسی فلبیت بود، ناحیه کانولاسیون از نظر شدت فلبیت بررسی شد و مجددآ توسط پژوهشگر اول پانسمان صورت گرفت. برای تشخیص درجه شدت فلبیت از روش مشاهده، معاینه و مصاحبه استفاده شد و اطلاعات در چک لیست مربوط به جمع آوری اطلاعات ثبت گردید. در این روش به ۳ بار پانسمان در اولین ساعت جایگذاری ، ۲۴ و ۴۸ ساعت بعد از جایگذاری آنژیوکت نیاز بود. همچنین داروهای موضعی براساس نوع گروه بیمار برای ۳ مرتبه، در اولین ساعت جایگذاری ، ۲۴ و ۴۸، ساعت بعد از جایگذاری آنژیوکت مورد استفاده قرار گرفت.
به منظور یک سوکورسازی پژوهش بر روی پماد ها روکش مشابه کشیده شد تا بیماران و همکاران قادر به شناسایی پماد ها نباشند. دو نفر کمک پژوهشگر همزمان، فرد اول کانولاسیون و پانسمان را برعهده گرفت و فرد دوم بررسی از نظر شدت فلبیت را انجام داد تا یک سوکورسازی پژوهش رعایت گردد.
۳-۵٫نحوه‌ی تجزیه و تحلیل اطلاعات/ روش‌های آماری مورد استفاده :
ابتدا با استفاده آمار توصیفی و جداول و نمودارها کلیه داده های توصیفی مورد بررسی قرار گرفت و سپس با بهره گرفتن از آمار استنباطی و آزمونهای آماری مجذور کای و آزمون دقیق فیشر، نتایج حاصل از مطالعه تجزیه و تحلیل شدند.
۳-۶٫محدودیت­ها و متغیرهای قابل کنترل:
عدم همکاری بیماران در حین انجام پژوهش که با حذف نمونه از پژوهش رفع گردید، مصرف داروهای متفاوت در حین بستری که با یکسان سازی رفع گردید، شرایط محیطی بخش ها که با نمونه گیری در یک بخش (بخش جراحی مردان) رفع گردید.
.
۱-۳-۶٫محدودیت ها و متغیر های غیر قابل کنترل :
تفاوت های فردی در نوع و میزان مقاومت افراد نسبت به عوارض ناشی از تزریق وریدی، تحرک بیمار و محرک های محیطی بخش بود.
۳-۷٫ نکات اخلاقی:
۱٫ رضایت کتبی آگاهانه از بیماران گرفته شد.
۲٫ اهداف مطالعه و محرمانه بودن اطلاعات برای بیماران توضیح داده شد.
۳٫ کلیه هزینه مداخلات و سنجش متغیر های مربوط به پژوهش از محل اعتبار طرح تامین گردید.
۴٫ این طرح در کمیته اخلاق دانشگاه علوم پزشکی اراک طی صورت جلسه ۹۲-۱۵۴-۲، مورد تایید قرار گرفت.
۵٫این طرح در مرکز ثبت بین المللی کارآزمایی های بالینی ایران (IRCT) با کد IRCT2013051313301N2 ثبت شد.
۶٫ این طرح در پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران(Irandoc) با کد رهگیری۱۰۸۸۶۵۱ثبت شد.
فصل چهارم
نتایج و یافته‌ها

در این فصل نتایج به دست آمده از پژوهش به صورتی که در ابتدا ­ آزمودنی­ها از نظر متغیرهای زمینه­ای و مخدوش کننده مقایسه و در ادامه متغیرهای پاسخ، به تفکیک گروه مورد مطالعه و در انتها تاثیر متغیرهای زمینه ای بر متغیرهای پاسخ آورده شده است.

۴-۱٫ مقایسه آزمودنی ها از نظر متغیرهای زمینه ای و مخدوش کننده به تفکیک گروه های مورد مطالعه

با توجه به این که در این پژوهش اکثر متغیر های مخدوش کننده به روش یکسان سازی حذف گردید، در این قسمت بیماران را از نظر دو متغیر سن و محل کانولاسیون بررسی می شوند.
۴-۱-۱٫ مقایسه بیماران براساس گروه سنی و نوع گروه مطالعه
میانگین سنی گروه کلوبتازول ۱/۱۷±۱/۴۵سال، گروه نیتروگلیسیرین ۵/۲۰±۶/۴۵سال و گروه کنترل ۳/۱۸±۶/۵۰سال بود که براساس نتایج آزمون آنالیز واریانس یکطرفه تفاوتی در میانگین گروه های سنی مورد مطالعه به لحاظ آماری دیده نشد(P=0/28). در جدول۱ توزیع فراوانی گروه های مختلف سنی مورد مطالعه به تفضیل آمده است. همانگونه که نتایج این جدول نشان می دهد در گروه کلوبتازول اکثریت بیماران ۷/۴۱% و در گروه نیتروگلیسیرین ۱/۵۱% و در گروه کنترل ۷/۳۴% ، در گروه سنی ۳۹-۲۰ سال قرار داشتند. گروه سنی ۳۹-۲۰ سال فراوانترین گروه سنی را تشکیل می داد. در توزیع سایر گروه های سنی نیز تفاوت معنی داری بین گروه ها دیده نشد و در نهایت سه گروه به لحاظ توزیع فراوانی گروه های مختلف سنی با یکدیگر اختلاف آماری معنی داری نداشتند(P=0/31)(جدول۴-۱).
جدول ۴-۱ : توزیع فراوانی گروه های مختلف سنی در بیماران مورد مطالعه به تفکیک
نوع گروه ها

سن
گروه

۲۰-۳۹

۴۰-۵۹

۶۰-۷۹

۸۰≤

کل

P
Value

تعداد
( درصد)

تعداد
( درصد)

تعداد
( درصد)

تعداد
( درصد)

تعداد
( درصد)

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...