دانلود تحقیق-پروژه و پایان نامه – قسمت 2 – 7 |
تحقیقات صورت گرفته بالأخص درکشورهای خارج، نشان از ارتباط معنادار بین اعتماد به نفس مثبت و عزت نفس با موفقیت یا عدم موفقیت فرد در تمام جنبههای زندگی اعم از علمی، اجتماعی،اقتصادی و غیره را میدهد. ولی به این موضوع در داخل کشور ما و یا حدأقل در دانشگاه پلیس زیاد پرداخته نشده و به نظر میرسد که عزت نفس میتواند نقش تعیین کننده ای در امر پیشگیری از بزهکاری نوجوانان داشته باشد و اگر عزت نفس در دوران کودکی و نوجوانی مورد توجه قرار گرفته و به ارتقاء آن در سنین جوانی و بزرگسالی نیز توجه شود، میتواند در سالم سازی فضای جامعه مؤثر باشد.
تحقیقات مربوط به رابطه عزت نفس و بزهکاری و یا تأثیر آن در پیشگیری از بزهکاری نوجوانان بسیار با اهمیت بوده و میتواند نتایج حاصله در ناجا و سازمانهایی به مانند آموزش و پرورش،سازمان بهزیستی و سایر سازمانهای خدمات اجتماعی از قبیل کانونهای اصلاح و تربیت و غیره مورد استفاده قرار گیرد. نتایج حاصل از این تحقیق، با توجه به متفاوت بودن قلمروی جغرافیایی اش با تحقیقات پیشین، متفاوت از تحقیقات مشابه در این زمینه خواهد بود. میخواهیم به این نقطه برسیم که با وجود فرهنگ غنی و اسلامی که در جامعه ما بوده است و این همه تأکید بر تربیت اسلامی از سوی سازمانها، نهادها، دانشمندان و متفکران اسلامی و بالأخص خانواده ها، چقدر بر میزان ارتقاء عزت نفس موجب شده؟ و آیا عزت نفس به میزان مطلوبی در بین نوجوانان ما وجود داشته و دارد؟
مطالعات مختلف نشان داده که حدود یک سوم نوجوانان عزت نفس کمی دارند، این عزت نفس کم، میتواند موقتی باشد اما در موارد جدی و شدید سبب افسردگی، بی اشتهایی عصبی، بزهکاری و حتی خودکشی شود. ابعاد مختلف عزت نفس کلی پایین با رفتارهای انحرافی و بزهکاری همبستگی بالایی دارد. با توجه به اوضاع محیطی ممکن است عزت پایین سبب انحراف و بزهکاری شود. نوجوانانی که تحقیر میشوند یا شکست می خورند برای افزایش میزان عزت نفس خودشان ممکن است رفتارهای بزهکارانه انجام دهند.(انصاری نژاد، ۱۳۹۱)
پس نشان دادن الگوهای صحیح، رفتارها و هنجارهای مورد قبول و پسند محیط و جامعه میتواند کمک شایانی بدین گونه نوجوانان نماید. در این میان اصرار بیشتر روانشناسان بر ابراز محبت بی قید وشرط از سوی والدین نسبت به نوجوانان دارای شرایط احتمال گرایش به بزهکاری و یا نوجوانانی که اشتباهات جزئی داشته و هنوز به عنوان یک بزهکار تلقی نمی شوند، بر اهمیت توجه به عزت نفس می افزاید. این ابراز محبت میتواند تأثیر معجزه آسایی در ارتقاء عزت نفس فرزندان داشته باشد، به شرطی که همان اسلوب صحیح در برخورد با آن نوع از نوجوانان رعایت گردد.
۱-۳-اهداف تحقیق:
۱-۳-۱-هدف کلی:
بررسی تأثیر عزت نفس در پیشگیری از بزهکاری نوجوانان پسر شهر تبریز در سال ۱۳۹۲٫
۱-۳-۲-اهداف جزئی:
۱-بررسی تأثیر عزت نفس خانوادگی در پیشگیری از بزهکاری نوجوانان پسر شهر تبریز در سال ۱۳۹۲٫
۲-بررسی تأثیر عزت نفس اجتماعی در پیشگیری از بزهکاری نوجوانان پسر شهر تبریز در سال ۱۳۹۲٫
۳-بررسی تأثیر عزت نفس تحصیلی در پیشگیری از بزهکاری نوجوانان پسر شهر تبریز در سال ۱۳۹۲٫
۱-۴-سوالات تحقیق:
۱-۴-۱-سؤال اصلی:
عزت نفس چه تأثیری در پیشگیری از بزهکاری نوجوانان پسرشهر تبریز در سال ۱۳۹۲ دارد؟
۱-۴-۲-سؤالات فرعی:
۱- عزت نفس خانوادگی چه تأثیری در پیشگیری از بزهکاری نوجوانان پسرشهر تبریز در سال ۱۳۹۲ دارد؟
۲-عزت نفس اجتماعی به چه میزان در پیشگیری از بزهکاری نوجوانان پسرشهر تبریز در سال ۱۳۹۲ تأثیر دارد؟
۳- عزت نفس تحصیلی چه تأثیری در بزهکاری نوجوانان پسر شهر تبریز در سال ۱۳۹۲ دارد؟
۱-۵- فرضیات:
۱-۵-۱-فرضیه اصلی:
بین عزت نفس و پیشگیری از بزهکاری نوجوانان پسرشهر تبریز در سال ۱۳۹۲ رابطه معناداری وجود دارد.
۱-۵-۲-فرضیه های فرعی:
۱-بین عزت نفس خانوادگی و بزهکاری نوجوانانپسرشهر تبریز در سال ۱۳۹۲ رابطه وجود دارد.
۲-بین عزت نفس اجتماعی و بزهکاری نوجوانان پسر شهر تبریز در سال ۱۳۹۲ رابطه معناداری وجود دارد.
۳-بین عزت نفس تحصیلی و بزهکاری نوجوانانپسرشهر تبریز در سال ۱۳۹۲ رابطه معناداری وجود دارد.
۱-۶-کاربران پژوهش:
نتایج و یافته های این تحقیق میتواند در سازمانهای ذیل الذکر کاربرد داشته باشد:
۱- ناجا (معاونت آموزش،معاونت اجتماعی) ، بدین صورت که معاونت اجتماعی ناجا در هر ردهای میتواند یافته ها و نتایج را در اختیار کارشناسان امور اجتماعی و روانشناسی قرار دهد و آن ها در آموزش همگانی به خانواده ها و نیز در طرح تعامل و اعزام کارشناسان به محیطهای آموزشی اعم از مدارس ابتدائی، راهنمائی و غیره مورد استفاده قرار دهند و همچنین معاونت آموزش هم میتواند این نتایج را در ارتقاء میزان عزت نفس سربازان و یا پرسنل جوانی که جدیداً به سازمان وارد شده اند مورد استفاده قرار دهد.
۲-سازمان آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی به قطع یقین بیشترین میزان استفاده را از نتایج و یافته های پژوهش حاضر در امر آموزش، تربیت و اصلاح روند امور در پیشبرد هرچه بهتر نظام آموزشی خود در جهت ارتقاء سطح عزت نفس دانش آموزان نوجوان که بیشترین نقش را در عدم گرایش آنان به بزهکاری را دارد، داشته باشد.
۳- کانون اصلاح وتربیت مرکز تبریز هم به دلیل اینکه تمامی نوجوانان پسر حاضر در این مرکز به طور تمام شمار مورد مطالعه وتحقیق قرار گرفته اند یکی دیگر از مراکزی است که میتواند از این تحقیق در جهت اصلاح وتربیت بهتر نوجوانان بزهکار استفاده نماید.
۴-سازمان تبلیغات اسلامی استان آذربایجان شرقی به عنوان یکی از سازمانهای دخیل در امور تبلیغ و ترویج احکام اسلامی و تربیت فرزندان بر طبق موازین اصیل اسلامی است، میتواند با نگاه به یافته ها و نتایج حاصل از این کار تحقیقی، نقش اساسی در راستای کمک به اولیاء و خود نوجوانان که مخاطبین اصلی در سخنرانیها و نشریههای آن سازمان محسوب میشوند، داشته باشد.
۵-اداره بهزیستی استان آذربایجان شرقی به دلیل عهده دار بودن تربیت و سرپرستی برخی از نوجوانان به اصطلاح بد سرپرست یا کودکان و نوجوانان کار و نگهداری از آنان در مراکز ویژه زیر نظر بهزیستی و با توجه به اینکه این طیف از نوجوانان استعداد بیشتری را در گرایش به بزهکاری و جرایم را دارند،میتواند با نگاه اجمالی به مطالب و یافته های این تحقیق، کارشناسان مربوطه را یاری کند.
۶- غیر از سازمانهایی که ذکر شد سازمان و نهادهای دیگری هم میتواند از نتایج به دست آمده در این تحقیق کاربردهایی را داشته باشد ازجمله اداره بهداشت و درمان، سازمان زندانها، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، هلال احمر و غیره.
۱-۷-تعاریف مفهومی متغیرها:
متغیرهای این تحقیق عبارتند از عزت نفس که متغیر مسقل و دیگری بزهکاری که آن هم به عنوان متغیر وابسته تلقی می شود.
۱-۷-۱- تعریف مفهومی عزت نفس:
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1401-09-25] [ 06:31:00 ب.ظ ]
|