منابع پایان نامه درباره بررسی دوره های خشکسالی در استان های کرمانشاه و کردستان … – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
نمودار شماره (۴-۳۱) شاخص دهک در ایستگاه سقز
۴-۶-۳-۸- شاخصدهک ایستگاه قروه
همانطور که درجدول (۴-۲۹)مشاهده میگردد، در ۸ سال از ۲۵ سال آمار موجود، شاخص دهک کمتر از ۵ محاسـبه گردیده، این جدول شدیدترین خشـکسالیها را در سالهای ۷۸-۷۷ و ۸۷-۸۶ نشان میدهدو خشکسالی در۸ سال دیگر متوسط بوده است. با تلفیق اطلاعات جدول(۴-۲۹) و(۴-۶) مشاهده میگردد که:
– با بررسی ۱۱ سال پایینترین عملکرد شهرستان مشخص گردید که ۵ سال از این ۱۱ سال منطبق با سالهای شامل دهک کمتر از ۵ بوده است. لذا میتوان نتیجه گرفت عملکرد پایین در بعضی از سالها علتی غیر مرتبط با خشکسالی(مثل هجوم آفات و امراض گیاهی) داشته است.
– جهت توضیح سالهایی که شامل مقدار دهک کمتر از ۵ بوده اند ولی عملکرد پایین به دست نیامده مانند سالهای ۶۸-۶۷ و ۷۹-۷۸ و۸۸-۸۷ اینگونه میتوان گفت که کمبود بارش در بازه زمانی حساس گیاه اتفاق نیفتاده و یا زارعین با آبیاری تکمیلی، محصول خود را از گزند خشکسالی نجات دادهاندو نمودار شماره (۴-۳۲) شاخص دهک در ایستگاه قروه را نشان میدهد.
نمودار شماره (۴-۳۲) شاخص دهک در ایستگاه قروه
۴-۶-۳-۹- شاخصدهک ایستگاه بیجار
همانطور که درجدول(۴-۲۹) مشاهده میگردد، در۹ سال از ۲۵ سال آمار موجود، شاخص دهک کمتر از ۵ محاسبه گردیده، این جدول شدیدترین خشکسالیها را در سالهای ۷۸-۷۷ و ۸۰-۷۹ و ۸۱-۸۰و ۸۵-۸۴و ۸۷-۸۶ نشان میدهد و خشکسالی در ۳ سال دیگرمتوسط بوده است. با تلفیق اطلاعات جدول (۴-۲۹) و (۴-۶) مشاهده میگردد که:
– با بررسی ۱۵ سال پایینترین عملکرد شهرستان مشخص گردید که ۷ سال از این ۱۵ سال منطبق با سالهای شامل دهک کمتر از ۵ بوده است. لذا میتوان نتیجه گرفت عملکرد پایین در بعضی از سالها علتی غیر مرتبط با خشکسالی(مثل هجوم آفات و امراض گیاهی) داشته است.
– جهت توضیح سالهایی که شامل مقدار دهک کمتر از ۵ بوده اند ولی عملکرد پایین به دست نیامده مانند سالهای ۷۹-۷۸ و۸۲-۸۱ و۸۵-۸۴ اینگونه میتوان گفت که کمبود بارش در بازه زمانی حساس گیاه اتفاق نیفتاده و یا زارعین با آبیاری تکمیلی، محصول خود را از گزند خشکسالی نجات دادهاندو نمودار شماره (۴-۳۳) شاخص دهک در ایستگاه بیجار را نشان میدهد.
نمودار شماره (۴-۳۳) شاخص دهک در ایستگاه بیجار
۴-۶-۳-۱۰- شاخصدهک ایستگاه زرینه اوباتو
همانطور که درجدول (۴-۲۹) مشـاهده میگردد، در ۱۰ سال از ۲۵ سال آمار موجود، شاخص دهک کمتر از ۵ محاسبـه گردیده، این جدول شدیدترین خشکسالیها را در سالهای ۷۸-۷۷ و ۸۷-۸۶ نشـان میدهد و خشکسالی در ۸ سال دیگر بطور موقتی بوده است. با تلفیق اطلاعات جدول (۴-۲۹) و (۴-۶) مشاهده میگردد که:
– با بررسی ۱۶ سال پایینترین عملکرد شهرستان مشخص گردید که ۹ سال از این ۱۶ سال منطبق با سالهای شامل دهک کمتر از ۵ بوده است. لذا میتوان نتیجه گرفت عملکرد پایین در بعضی از سالها علتی غیر مرتبط با خشکسالی(مثل هجوم آفات و امراض گیاهی) داشته است.
– جهت توضیح سالهایی که شامل مقدار دهک کمتر از ۵ بوده اند ولی عملکرد پایین به دست نیامده مانند سال ۸۸-۸۷ اینگونه میتوان گفت که کمبود بارش در بازه زمانی حساس گیاه اتفاق نیفتاده و یا زارعین با آبیاری تکمیلی، محصول خود را از گزند خشکسالی نجات دادهاند. نمودار شماره (۴-۳۴) شاخص دهک در ایستگاه زرینه اوباتو را نشان میدهد.
نمودار شماره (۴-۳۴) شاخص دهک در ایستگاه زرینه اوباتو
۴-۶-۴- شاخص D
شاخص هایی که در بندهای ۴-۵-۱ تا ۴-۵-۳ ذکر شد، تنها از پارامتر بارندگی استفاده می کنند، اما این شاخص علاوه بر بارندگی به پارامتر دما نیز توجه دارد. این روش، روش جدیدی میباشد که نتیجه اختلاف توزیع استاندارد دما و بارندگی میباشد. برای محاسبه این شاخصبعد از محاسبه میانگین و انحراف معیار داده های بلند مدت، ابتدا داده های جمع بارندگی و میانگین دمای هر دوره (۳ ماهه، ۶ ماهه، ۹ ماهه و سالانه) با رابطه(۴-۲) استاندارد می شود. از نظر تئوری استاندارد شده هر پارامتر مقداری بین ۳ تا ۳- را به خود اختصاص میدهد. از تفاضل نمره Z جمع بارندگی هر دوره با Z میانگین دمای همان دوره شاخص D محاسبه میگردد. از نظر تئوری این شاخص مقادیری بین ۶ تا ۶- را می تواند به خود اختصاص دهد، اما در عمل این محدوده کوچکتر و در حد ۵/۴ تا ۵/۴-مشاهده میگردد. ملاک طبقات در فصل دوم آورده شده است.
(۴-۲)
جداول(۴-۳۰) تا (۴-۳۹) مقادیر شاخص D در ایستگاههای مورد مطالعه را در بازه های زمانی ۳ تا ۱۲ ماهه نشان می دهند.
۴-۶-۴-۱- شاخص Dایستگاه کرمانشاه
همانطور که درجدول (۴-۳۰) مشاهده میگردد، در ۲۳سال از ۲۵ سال آمار موجود، شاخص D کمتر از صفر محاسبه گردیده، این جدول شدیدترین خشکسالیها را در سالهای ۷۸-۷۷ و ۷۹-۷۸ و ۸۷-۸۶ نشان میدهد که در تمام طول سال ادامه داشته است و خشکسالی در ۱۰ سال دیگر بطور موقتی بوده است. با تلفیق اطلاعات جدول (۴-۳۰) و (۴-۵) مشاهده میگردد که:
– بیشترین هماهنگی شاخص D با استاندارد شده عملکرد شهرستان در بازههای زمانی فروردین- خرداد و کمترین هماهنگی در بازه زمانی دی- اسفند به چشم میخورد. نمودار شماره (۴-۳۵ ) بیشترین هماهنگی را نشان می دهد.
جدول شماره(۴-۳۰) شاخص D ایستگاه کرمانشاه
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1401-04-14] [ 03:38:00 ب.ظ ]
|