نگارش پایان نامه در مورد به دام اندازی … – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
در واقع این بیضیها که بیضیهای acce ptance نامیده میشوند به ازای هر فاز اولیه، مقادیر اولیه قابل قبول برای مکان یون و سرعت یون را نشان می دهند تا یون بتواند به دام بیفتد.
( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
همچنین این بیضیها توزیع مکان و سرعت یون را در فازهای مختلف میدان نشان می دهند. از روی این توزیعها میتوان انرژی جنبشی میانگین و سرعت میانگین و تغییرات آنها را با زمان محاسبه کرد.
بیضیها نه تنها حدود مقادیر اولیه قابل قبول برای و را مشخص می کنند بلکه مقادیر قابل قبول در هر لحظه از نوسان یون را نیز وقتی میدان در فاز مشخص قرار دارد، مشخص می کنند. دینامیک فضای فاز روش مؤثری در مطالعه ابر یونی سرد نشده (uncooled) است.
وقتی (a,q) منجر به یک مسیر ناپایدار شوند، نقاط محاسبه شده برای مکان و سرعت در فضای فاز روی یک هذلولی قرار میگیرند.
در رابطه (۲-۷۹)، emittance بیضی نامیده می شود و برای تمام فازهای اولیه یکسان است. و از πs/ بهدست می آید که s مساحت هر بیضی است.
علاوه بر این رابطه زیر برقرار است:
(۲-۸۰)
و پارامترهای A و B و Γ به فاز اولیه وابستهاند و جهتگیری بیضی را طبق رابطه زیر معین می کنند:
(۲-۸۱)
همچنین پارامترهای A و B و Γ به مقادیر au و qu نیز وابسته اند.
در واقع میتوان گفت پارامترهای بیضی به عناصر ماتریس M وابستهاند و داریم:
(۲-۸۲)
همچنین را میتوان از روی عناصر M محاسبه کرد. برای هر فاز مشخص Γ، وابستگی
ماکزیمم دامنه حرکت یون به مکان اولیه را نشان میدهد و B وابستگی آن را به سرعت اولیه و A وابستگی آن را به هر دو مقدار اولیه نشان میدهد.
شکل (۲-۷) نمونه ای از بیضی را در فضای فاز نشان میدهد. در این شکل ابعاد بیضی بر حسب مقادیر A و B و Γ و ε مشخص شده است.
برای هر مجموعه مقادیر داده شده A و B و Γ به ازای فاز اولیه داده شده، جابجایی بیشینه ممکن را میتوان طی یک سری مسیر بینهایت طولانی از معادله زیر محاسبه کرد:
(۲-۸۳)
که ε را با داشتن شرایط اولیه از معادله (۲-۷۹) میتوان محاسبه کرد. Bmax بیشینه مقدار B بدون در نظر گرفتن فاز خواهد بود.
در واقع از حل معادله (۲-۷۹) مقدار بیشینه جابجایی umax و سرعت را برای هر فاز داده شده میتوان به صورت زیر بهدست آورد:
(۲-۸۴)
یعنی به طور خلاصه برای فازهای اولیه مختلف، ماتریس مرتبط با مکان و سرعت را بعد از یک سیکل کامل RF میتوان محاسبه کرد. سپس بیشینه مقدار جابجایی ممکن را برای هر ترکیبی را مکان و سرعت اولیه میتوان محاسبه کرد.
۲-۵ مشخصات حرکت یون
جابجایی شعاعی و محوری یعنی ur وuz یک یون در دام پاول از معادله متییو بهدست می آید:
که و و
(۲-۸۵)
میتوان یک جواب پایدار از معادله را به دست آورد به شرط آنکه مقدار مشخصه حقیقی باشد.
(۲-۸۶)
که Ai و Bi از مکان اولیه و سرعت اولیه یون و همچنین فاز اولیه میدانRF تعیین میشوند. ضرایب توسط رابطه زیر داده می شود:
(۲-۸۷)
که که با ai و qi، میتوان و را محاسبه نمود. مرز نواحی پایداری با β های صفر یا صحیح مطابقت دارد و ناحیه دوم پایداری با چهار خط و محدود می شود. مطابق شکل (۲-۸)، مقادیر (a,q) همچنین ولتاژ DC و RF اعمال شده برای ناحیه دوم بترتیب، تقریباً صد برابر و ده برابر بزرگتر از مقادیر متناظر در ناحیه اول است.
با تعریف و و و گرفتن میتوان از معادله (۲-۸۵) بهدست آورد:
(۲-۸۸)
(۲-۸۹)
با توجه به از معادلات (۲-۸۸) و (۲-۸۹) میتوان دید که حرکت یون برای دو ناحیه شامل دو مؤلفه خواهد بود حرکت سکولار به شکل نوسان هارمونیک با فرکانس مشخصه است و حرکات ریز که از ترکیب چندین مؤلفه با فرکانس اصلی Ω و ضرایبی از آن ۲,۳ n= تشکیل شده است. دامنههای آنها با فرکانس مدوله شده است. دو مؤلفه، مقدار ، تعداد مؤلفه های قابل ارزیابی و وزن آنها، به شدت به مقادیر ai و qi بستگی دارد.
بنابراین این پارامترها با توجه به ناحیه، همچنین با توجه به نقطه کار در یک ناحیه و با توجه به محوری یا شعاعی بودن حرکت برای نقطه کار یکسان متفاوت هستند.
تمام این پارامترها را میتوان با داشتن و تعیین کرد. چندین مقدار و با توجه به مقادیر ai و qi در ناحیه دوم در مقایه با ناحیه اول میتوان بدست آورد. برای ۱q <<، a در ناحیه اول، میتوان فرض کرد که و از ضرایب درجه بالاتر(n>1) صرفنظر کرد.
پس معادلات (۲-۸۸) و (۲-۸۹) به صورت زیر در میآیند:
(۲-۹۰)
(۲-۹۱)
با و
معادلات (۲-۹۰) و (۲-۹۱) با حرکت سکولار و حرکت ریز در تقریب شبه پتانیل یکسان است. برای مقادیر داده شده a و q و و و مسیر یون را میتوان مستقیماً از رابطه (۲-۸۶) یا با انتگرالگیری بهدست آورد.
مکانیزم محصورسازی یونها را میتوان به صورت فیزیکی این گونه شرح داد:
حرکت ریزمحوری، مستقیماً از نوسان اعمال شده که توسط میدان RF با فرکانس Ω ایجاد شده سرچشمه میگیرد و دامنه آن به صورت تناوبی وقتی که اختلاف فاز بین نوسان یون و میدان RF تغییرات تناوبی پیدا می کند، به صورت تناوبی کاهش یا افزایش مییابد. این تغییرات تناوبی اختلاف فاز، دقیقاً به حرکت یون در میدان RF که از نظر فضایی ناهمگن است، وابسته است و باعث مدولاسیون دامنه با فرکانس و بنابراین محصورسازی یونها با سرعتهایی در یک بازه مشخص می شود. یونی که در میدان RF ناهمگن حرکت می کنند. فرکانسهای میدان شامل Ω و چندین nΩ را احساس می کند. چون ولتاژ RF اعمال شده برای ناحیه دوم خیلی بزرگتر است، بنابراین دامنه ریز حرکت افزایش یافته، تقریباً به مقداری برابر با دامنه حرکت اصلی سکولار میرسد، که از مقادیر ضرایب درجات بالاتر آشکار است.
در حرکت اصلی سکولار محوری، یونی که با میدان RF با ولتاژ بالا بر هم کنش می کند تقریباً در هر دوره تناوب RF به طرف بالا و پایین مرکز دام حرکت می کند، اما جابجایی و زمان عبور در ناحیه طی یک تناوب RF برابر نیست و این به خاطر ناهمگن بودن میدان الکتریکی است که باعث جابجایی مرکز حرکت و یک نیروی بازگرداننده به سمت مرکز دام می شود.
۲-۶ روش انتگرالگیری مستقیم:
معادلات دیفرانسیل معمولی در بسیاری از مسائل کاربرد دارند. یک معادله دیفرانسیل از مرتبه P، در حالت کلی به صورت زیر است:
(۲-۹۲)
و منظور از حل، پیدا کردن تابع y=y(x) است که در معادله فوق صدق می کند. در درس معادلات دیفرانسیل وقت زیادی صرف تجزیه و تحلیل و یادگیری فنون و روشهای تحلیلی برای به دست آوردن جواب آنها می شود. این کار با دستهبندی کردن معادلات صورت میگیرد و نشان داده می شود که دسته خاصی از معادلات را میتوان به روش تحلیلی حل کرد. اما همانند وجود تابع اولیه برای توابع، معادلات دیفرانسیل فراوانی وجود دارند که نمی توان به روشهای تحلیلی موجود جواب آنها را بهدست آورد. حتی در مواقعی که میتوان جواب تحلیلی معادلات را بهدست آورد، این جواب ممکن است دارای فرم پیچیدهای باشد. مثلاً جواب معادله دیفرانسیل زیر:
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1401-04-14] [ 03:53:00 ب.ظ ]
|