پروژه های پژوهشی دانشگاه ها درباره : بهبود هوشمندانه انتخاب سوال بر پایه سطح دانش آزمون دهنده … – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
پاسخ شخص S به سوالi (0 یا ۱)
Xis
سطح صفت برای شخص
θs
دشواری سوال i
βi
قوه تمیز سوال i
iα
مجانب پائین (حدس زدن) برای سوال i
γi
پارامترهای سه مدل لوجستیک تک بعدی به وسیله مجموعه ای از داده های بزرگ شرح داده می شود. مدل های لوجستیک سوال پاسخ بر توزیع منطقی (لوجستیک) استوارندکه احتمال پاسخ را به صورت یک عبارت ساده تعیین می کند.
مدل منطقی (لوجستیک) یک پارامتری (۱PL)
در معادله ۳‑۱، مدل راش احتمال موفقیت شخص s در سوال i (یعنی (Xis=1)P) را پیش بینی می کند.
معادله ۳‑۱: مدل راش
مدل راش همچنین به عنوان مدل لوجستیک یک پارامتری (۱PL) توصیف می شود زیرا فقط شامل یک پارامتر سوال است. شکل ۳‑۱ منحنیهای ویژگی سوال[۱۳] (ICC) برای سه سوال از مدل راش را نشان میدهد.
شکل ۳‑۱: منحنی های ویژگی سوال از مدل لوجستیک یک پارامتری.
در مدل راش، منحنی ویژگی سوال دارای چند ویژگی است. نخست، در هر سوال، احتمالها به همراه سطح صفت به تدریج افزایش مییابند. دوم، سوالها فقط از نظر دشواری متفاوتند. منحنیها شیب یکسان دارند. منحنیها همگرا هستند اما یکدیگر را قطع نمیکنند. سوم، نقطه عطفICC، یعنی جایی که نرخ تغییر از حالت شتاب به حالت کندی گرایش پیدا می کند در جایی رخ میدهد که احتمال پاسخ درست ۵۰ درصد است. در هر سه منحنی خطوط نشانگر که سطح صفت را نشان می دهند کشیده شده اند. خطوط نشانگر از سطح صفت که برابر با سطح دشواری است به گونه ای رسم شده اند که منحنی ویژگی سوال را در نقطهای قطع کنند که با احتمال ۵۰ درصدِ پاسخ درست برابر است. این معادله سبب می شود که سطح صفت به عنوان سطح آستانه دشواری سوال تفسیر شود. برای مثال، در مورد سوالی که سطح دشواری برابر ۱ دارد، احتمال اینکه شخصی با توانایی برابر ۱ به آن پاسخ درست بدهد ۵۰ درصد است.
مدل منطقی (لوجستیک) دو پارامتری (۲PL)
در مدل دو پارامتری، پارامتر ضریب تشخیص یا قوه تمیز نیز افزوده می شود. در این صورت احتمال اینکه شخص s به سوال i پاسخ درست بدهد در معادله ۳‑۲ نشان داده شده است.
معادله ۳‑۲:مدل دو پارامتری
پارامتر قوه تمیز که با علامت معرفی شده است، تفاوت سوالها را از نظر ضریب تشخیص نشان میدهد. بنابراین، مدل دو پارامتری برای مقیاسهایی که سوالهای آنها معادله یکسانی با صفت مکنون ندارند مناسب است. یا از جهت دیگر، سوالها به طور یکسان جایگاه شخص را روی پیوستار صفت مکنون نشان نمیدهند. شکل ۳‑۲ منحنیهای ویژگی سه سوال از نوع مدل دو پارامتری را نشان میدهد. اگر چه سطح دشواری این سوالها با سطح دشواری سوالهایی که پیش از این توصیف شد یکسان است، قوه تمیز آنها متفاوت است.
شکل ۳‑۲: منحنی های ویژگی سوال از مدل لوجستیک دو پارامتری.
همانطور که در شکل ۳‑۲ ملاحظه میکنید که منحنی ویژگی سوال ۲ منحنیهای سوال ۱ و ۳ را قطع می کند. همچنین ملاحظه می شود که سطح دشواری سوال در مدل دو پارامتری همچنان سطحی از صفت را نشان می دهد که در آن احتمال موفقیت ۵۰ درصد است. سطح دشواری سوالهای مدل دو پارامتری تا اندازهای با سطح دشواری سوالهای مدل راش متفاوت است و این تفاوت از تفاوت قوه تمیز سوالها ناشی می شود. با کاهش قوه تمیز سوالها، سطح دشواری آنها به شدت افزایش مییابد.
مدل منطقی (لوجستیک) سه پارامتری (۳PL)
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1401-04-14] [ 03:52:00 ب.ظ ]
|