• آشنایی با بخش های مختلف یک سیستم فتو ولتائیک کامل

یک نیروگاه فتو ولتائیک درکامل ترین حالت ، از قسمت های زیر تشکیل شده که عبارتست از سلول های خورشیدی ( پنل فتوولتائیک )، تنظیم کننده نقطه توان حداکثر MppT ، تنظیم کننده ولتاژ، کنترل کننده میزان شارژ و دشارژ باطری ، واحد ذخیره سازی انرژی ( باتری ) واینورتر ولتاژ( در صورت نیاز به ولتاژ خروجی متناوب ). البته اجزاء مطرح شده با توجه به شرایط و نیاز مصرف کننده و برای کاهش هزینه ها می توانند کاهش یابند ، بدین گونه که استفاده از اینورتر ولتاژ یا واحد ذخیره سازی ولتاژ در تمامی سیستم های فتوولتائیک تولید الکتریسته لزوما استفاده نمی شود .

( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )

در قسمت بعد نمای کلی یک سیستم فتو ولتائیک و اجزای آن و چگونگی ارتباط اجزای آن با یکدیگر را به صورت شماتیک مشاهده می کنیم و سپس اجزای مختلف یک سیستم فتوولتائیک کامل را به صورت مختصر شرح داده و وظیفه و طرز کار هر یک را به اختصار بیان می کنیم.

  • راندمان سلول های خورشیدی

همان طور که ذکر گردید ، حداکثر توان قابل دریافت از یک سلول خورشیدی در نقطه توان حداکثر رخ خواهد داد و کمیتی را می توان به عنوان بازدهی سلول خورشیدی در نقطه توان حداکثر به صورت نسبت میزان حداکثر توان دریافت شده از سلول Pmax به میزان کل توان دریافتی توسط سلول Pt بیان کرد که توان دریافتی کل سلول Pt عبارتست از حاصلضرب سطح مفید سلول A در شدت تابش خورشید Ps .

  • تاثیر افزایش درجه حرارت محیط بر پارامترهای مشخصه الکتریکی سلول خورشیدی

هنگامی که یک سلول خورشیدی در حال کار است و جریان را به سمت بار روانه می کند ، درجه حرارت آن از درجه حرارت محیط اطراف بیشتر می شود و این افزایش درجه حرارت با میزان تشعشع خورشیدی مستقیما تغییر می کند . در شرایطی که دمای محیط بالا می باشد ( حدود ۲۵ درجه سانتی گراد ) دمای سلول می تواند تا ۵۰ درجه سانتی گراد برسد ودر دمای محیط حدود ۵ درجه سانتیگراد افزایش دما به همان میزان ۲۵ درجه سانتی گراد است و دمای سلول به حدود ۳۰ درجه سانتی گراد می رسد ،در مواقعی که دمای محیط بالا باشد نقطه کار سلول می تواند به قدری بالا برود که باعث بروز صدمات جدی به عملکرد سلول شود.
افزایش دما ، اثرات نامطلوبی را بر عملکرد سلول ها دارد بدین صورت که میزان افت ولتاژ مدار باز سلول ها حدود ۳/۰ تا ۴/۰ درصد برای هر درجه افزایش دمای محیط می باشد در حالی که افزایش جریان اتصال کوتاه تنها حدود ۲۵ % تا ۵ % درصد برای هر درجه افزایش دما است و نتیجه کلی بدین صورت می شود که بازدهی کل سلول به اندازه ۵/۰ درصد برای هر درجه سانتی گراد افزایش دمای محیط ، کاهش خواهد یافت زیرا این افزایش درجه حرارت اثر کمی در افزایش جریان اتصال کوتاه دارد اما کاهش شدیدی را در میزان ولتاژ مدار باز ایجاد خواهد کرد که در مجموع کاهش توان ماکزیمم در یک میزان ثابت از انرژی تشعشعات جذب شده از خورشید را سبب خواهد شد.

  • تاثیر تغییر میزان انرژی جذب شده از خورشید در منحنی مشخصه الکتریکی سلول خورشیدی
موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...