منابع پایان نامه با موضوع بررسی دوام تیرهای بتن مسلح تقویت … – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
مقاومت اندک در برابر خستگی و گسیختگی در اثر خزش
نرم شدگی در دمای بالای ۸۰۰ درجه سانتی گراد
عایق بسیار خوب
افزایش طول زیاد [۹].
الیاف شیشه در چهار دسته زیر طبقه بندی میشوند:
E-Glass: متداول ترین الیاف شیشه در بازار با محتوای قلیایی کم، که در صنعت ساختمان به کار می رود، (با مدول الاستیسیته E=70 GPa، مقاومت نهایی و کرنش نهایی )
Z-Glass: با مقاومت بالا در مقابل حمله قلیائیها، که در تولید بتن الیافی به کار گرفته می شود.
A-Glass: با مقادیر زیاد قلیایی که امروزه تقریباً از رده خارج شده است.
S-Glass[9]: که در تکنولوژی هوا- فضا و تحقیقات فضایی به کار گرفته می شود و مقاومت و مدول الاستیسیته بسیار بالایی دارد، (E=87 GPa و )[۸].
ج- الیاف آرامید
آرامید،یک کلمه اختصاری از آروماتیک پلیآمید است. آرامید اساساً الیاف ساخته دست بشر است که برای اولین بار توسط شرکت Dupont در آلمان تحت نام کولار (Kevar) تولید شد . چهار نوع کولار وجود دارد که از بین آنها کولار ۴۹ برای مسلح کردن بتن، طراحی و تولید شده و مشخصات مکانیکی آن بدین قرار است: ، E=120 GPa و . تاریخ استفاده از این الیاف به سه دهه پیش بر میگردد و از جدیدترین الیاف صنعتی و تجاری است که مورد استفاده قرار میگیرد [۸].
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
از خواص الیاف آرامید میتوان موارد زیر را برشمرد:
مقاومت بالا
مقاومت بسیار عالی در برابر مواد شیمیایی
مقاوم در برابر خستگی و گسیختگی در اثر خزش
قابل استفاده در دماهای بین (۱۷۰- تا ۱۷۰+) درجه سانتی گراد
مقاومت در برابر ضربه
رسانایی اندک
حساس بودن این الیاف به رطوبت و اشعهی ماوراء بنفش از معایب این الیاف میباشد[۹].
خصوصیات ماتریس
برای چسباندن و عملکرد یکنواخت الیاف یا تارها، از یک ماده چسبنده به نام ماتریس استفاده می شود. این ماده معمولاً دارای سختی و مقاومت کمتری نسبت به الیاف میباشد ولیکن اختلاط الیاف با این ماده منجر به تشکیل یک محصول جدیدی میگردد که علاوه بر دانسیتهی کم، از مقاومت بالایی نیز برخوردار است. وظیفهی اصلی ماتریسها عبارتند از:
نگهداری الیاف در کنار هم و انتقال نیروها بین الیاف
محافظت الیاف در برابر عوامل محیطی و شیمیایی
تحمل برخی از بارها مخصوصاً بارهای عرضی و تنشهای برشی بین لایهای.
ماتریسها به دو دستهی کلی تقسیم میشوند، ماتریسهای ترموست و ترموپلاستیک. ماتریسهای ترموست دارای ویسکوزیتهی پایین، هزینه اندک، استفادهی آسان و جمعشدگی کمتر میباشند. این ماترسها شامل اپوکسی، ونیلاستر و پلیاستر میباشند که خواص آنها در جدول ۲-۲ آمده است. در مقابل ماتریسهای ترموپلاستیک دارای ویسکوزیتهی بالا بوده که باعث می شود نتوان الیاف را به خوبی توسط ماتریس به هم اشباع نمود و به همین دلیل کمتر کاربرد دارد. رزینهای اپوکسی معمولاً برای چسباندن FRPدر نقاط حساس و مهم، مانند مقامسازی خمشی و برشی تیرها، استفاده میشوند. امروزه رزینهای اپوکسی بسیار قوی تولید میشوند به گونه ای که بسیاری از شکستهای چسبندگی به صورت قلوهکن شدن لایهای از بتن رخ می دهند. مشخصات و خصوصیات رزینها در مقابل کشش را میتوان مطابق آزمایشهای استاندارد نظیر ASTM D638 M-93 مشخص کرد[۸].
جدول ۲-۲ خصوصیات ماتریسها
کرنش نقطهی شکست
(%)
مقاومت کششی (S)
(MPa)
دانسیته(ρ)
(g/
نوع ماتریس
۲-۸
۵۰-۹۰
۱٫۱-۱٫۴
Epoxy
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1401-04-14] [ 03:36:00 ب.ظ ]
|