مقاومت اندک در برابر خستگی و گسیختگی در اثر خزش
نرم شدگی در دمای بالای ۸۰۰ درجه سانتی ­گراد
عایق بسیار خوب
افزایش طول زیاد [۹].

الیاف شیشه در چهار دسته زیر طبقه ­بندی می­شوند:

E-Glass: متداول ترین الیاف شیشه در بازار با محتوای قلیایی کم، که در صنعت ساختمان به کار می رود، (با مدول الاستیسیته E=70 GPa، مقاومت نهایی و کرنش نهایی )
Z-Glass: با مقاومت بالا در مقابل حمله قلیائیها، که در تولید بتن الیافی به کار گرفته می­ شود.
A-Glass: با مقادیر زیاد قلیایی که امروزه تقریباً از رده خارج شده است.
S-Glass[9]: که در تکنولوژی هوا- فضا و تحقیقات فضایی به کار گرفته می شود و مقاومت و مدول الاستیسیته بسیار بالایی دارد، (E=87 GPa و )[۸].

ج- الیاف آرامید

آرامید،یک کلمه اختصاری از آروماتیک پلی­آمید است. آرامید اساساً الیاف ساخته­ دست بشر است که برای اولین بار توسط شرکت Dupont در آلمان تحت نام کولار (Kevar) تولید شد . چهار نوع کولار وجود دارد که از بین آنها کولار ۴۹ برای مسلح کردن بتن، طراحی و تولید شده و مشخصات مکانیکی آن بدین قرار است: ، E=120 GPa و . تاریخ استفاده از این الیاف به سه دهه پیش بر می­گردد و از جدیدترین الیاف صنعتی و تجاری است که مورد استفاده قرار می­گیرد [۸].

( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )

از خواص الیاف آرامید می­توان موارد زیر را برشمرد:
مقاومت بالا
مقاومت بسیار عالی در برابر مواد شیمیایی
مقاوم در برابر خستگی و گسیختگی در اثر خزش
قابل استفاده در دماهای بین (۱۷۰- تا ۱۷۰+) درجه­ سانتی ­گراد
مقاومت در برابر ضربه
رسانایی اندک
حساس بودن این الیاف به رطوبت و اشعه­ی ماوراء بنفش از معایب این الیاف می­باشد[۹].

خصوصیات ماتریس
برای چسباندن و عملکرد یکنواخت الیاف یا تارها، از یک ماده­ چسبنده به نام ماتریس استفاده می­ شود. این ماده معمولاً دارای سختی و مقاومت کمتری نسبت به الیاف می­باشد ولیکن اختلاط الیاف با این ماده منجر به تشکیل یک محصول جدیدی می­گردد که علاوه بر دانسیته­ی کم، از مقاومت بالایی نیز برخوردار است. وظیفه­ی اصلی ماتریس­ها عبارتند از:
نگهداری الیاف در کنار هم و انتقال نیروها بین الیاف
محافظت الیاف در برابر عوامل محیطی و شیمیایی
تحمل برخی از بارها مخصوصاً بارهای عرضی و تنش­های برشی بین لایه­ای.
ماتریس­ها به دو دسته­ی کلی تقسیم می­شوند، ماتریس­های ترموست و ترموپلاستیک. ماتریس­های ترموست دارای ویسکوزیته­ی پایین، هزینه­ اندک، استفاده­ی آسان و جمع­شدگی کمتر می­باشند. این ماترس­ها شامل اپوکسی، ونیل­استر و پلی­استر می­باشند که خواص آن­ها در جدول ۲-۲ آمده است. در مقابل ماتریس­های ترموپلاستیک دارای ویسکوزیته­ی بالا بوده که باعث می­ شود نتوان الیاف را به خوبی توسط ماتریس به هم اشباع نمود و به همین دلیل کمتر کاربرد دارد. رزین­های اپوکسی معمولاً برای چسباندن FRPدر نقاط حساس و مهم، مانند مقام­سازی خمشی و برشی تیرها، استفاده می­شوند. امروزه رزین­های اپوکسی بسیار قوی تولید می­شوند به گونه ­ای که بسیاری از شکست­های چسبندگی به صورت قلوه­کن شدن لایه­ای از بتن رخ می­ دهند. مشخصات و خصوصیات رزین­ها در مقابل کشش را می­توان مطابق آزمایش­های استاندارد نظیر ASTM D638 M-93 مشخص کرد[۸].
جدول ۲-۲ خصوصیات ماتریس­ها

کرنش نقطه­ی شکست
(%) مقاومت کششی (S)
(MPa)
دانسیته(ρ)
(g/
نوع ماتریس

۲-۸

۵۰-۹۰

۱٫۱-۱٫۴

Epoxy

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...