پژوهش های کارشناسی ارشد درباره بررسی تاٌثیر شخصیت و سوگیریهای … – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
۳-۸-۲آزمون مدل اندازه گیری و بررسی روایی عاملی پرسشنامه
روایی عاملی صورتی از روایی سازه است که از طریق تحلیل عاملی[۷۶] بدست میآید. تحلیل عاملی یک فن آماری است که در علوم انسانی کاربرد فراوان دارد. در حقیقت استفاده از تحلیل عاملی در شاخههایی که در آنها آزمون و پرسشنامه استفاده میشود، لازم و ضروری است. (کلاین، ۱۳۸۰، ۵)
با بهره گرفتن از تحلیل عاملی میتوان مشخص نمود که آیا پرسشنامه شاخص های مورد نظر را اندازهگیری میکند یا خیر. در تحلیل عاملی باید سوالاتی که برای ارزیابی یک شاخص یا صفت خاص طرح شدهاند دارای یک بار عاملی مشترک باشند و این عوامل معنی دار باشند.
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
۳-۸-۳-تحلیل عاملی تاییدی
در این جا ابعاد به صورت جداگانه مورد تحلیل عاملی تاییدی قرار داده میشوند. در ادامه اشکال مرتبط با این تحلیلها و نیز نتایج تحلیل عاملی در جدول ۳-۶ ارائه می شود. خاطر نشان می شود که ارتباط بین خطاها در اشکال، برازش مدل را بالاتر میبرده است. این ارتباطات، بر اساس شاخص اصلاح[۷۷] ارائه شده در نرمافزار آموس ایجاد شده است. به این ترتیب که هرچه برای یک ارتباط، شاخص اصلاح بالاتری باشد، افزوده شدن آن ارتباط در مدل موجب بهترشدن برازش آن می شود. البته این ارتباط بهتر است که توجیه معنایی داشته باشد. که در ادامه به تبین آن در مورد ارتباطات اضافهشده پرداخته می شود.
شکل ۳-۱ نتایج تحلیل عاملی تاییدی برای بعد ریسک گریزی
چنانچه در شکل ۱-۳ نمایان است، بین خطای سوال ۲ و ۳ ارتباط برقرار شده است. با افزودن این ارتباط که شاخص اصلاح آن ۶۷٫۲ بود، میزان کایدو به اندازه ۸٫۲ کاهش یافت.
شکل ۳-۲ نتایج تحلیل عاملی تاییدی برای بعد نیازهای هوشیاری و آگاهی
برقراری ارتباط بین خطای سوال اول و ۲ به خاطر شاخص اصلاح ۷۳ ارائه شده بود. این عمل باعث میشد که میزان کایدو به اندازه ۶۴ واحد کاهش یابد. همانگونه که پیشتر به آن اشاره شد، یکی از شاخص ها برای ارزیابی مدل، کمتر از ۳بودن نسبت کایدو به درجه آزادی میباشد که با اضافه نمودن این ارتباط این نسبت به ۰٫۸ رسید
شکل ۳-۳ نتایج تحلیل عاملی تاییدی برای بعد گشودگی
در شکل ۳-۳ میتوان بین سوالات ۳ و ۴ ارتباط معنایی یافت. همچنین، افزودن این ارتباط باعث کاهش کایدو به میزان ۱۱ واحد می شود.
شکل ۳-۴ نتایج تحلیل عاملی تاییدی برای بعد تمایل به سرمایه گذاری کوتاه مدت
در شکل ۳-۳ میتوان بین سوالات ۱ و ۲ ارتباط معنایی یافت. همچنین، افزودن این ارتباط باعث کاهش کایدو به میزان ۱۲٫۲ واحد می شود.
شکل ۳-۵ نتایج تحلیل عاملی تاییدی برای بعد تمایل به سرمایه گذاری بلندمدت
در شکل ۳-۳ میتوان بین سوالات ۳ و ۴ ارتباط معنایی یافت. همچنین، افزودن این ارتباط باعث کاهش کایدو به میزان ۱۴٫۱ واحد می شود.
شکل ۳-۶ نتایج تحلیل عاملی تاییدی برای بعد برونگرایی
برقراری ارتباط بین خطای سوال اول و ۲ به خاطر شاخص اصلاح ۲۶ ارائه شده بود. این عمل باعث میشد که میزان کایدو به اندازه ۲۶ واحد کاهش یابد. همانگونه که پیشتر به آن اشاره شد، یکی از شاخص ها برای ارزیابی مدل، کمتر از ۳بودن نسبت کایدو به درجه آزادی میباشد که با اضافه نمودن این ارتباط این نسبت به ۰٫۴ رسید.
خاطرنشان میشود که نتایج تحلیل عاملی تاببدی برای بعد فرا اعتمادی مناسب به دست نیامد. به گونهای که نسبت کای دو به درجه آزادی ۱۷۲۰ به دست آمد. در فصل چهارم برای بررسی رابطه این بعد با متغیرهای دیگر از آزمون همبستگی اسپیرمن استفاده خواهد شد.
جدول ۳-۶ نتایج تحلیل عاملی تاییدی برای ابعاد تحقیق را به نمایش می گذارد. با توجه به شاخصهایی که اشاره شد، به جز بعد فراعتمادی، مدلهای اندازه گیری ارائه شده از برازش خوبی برخوردارند.
جدول (۳-۳) نتایج تحلیل عاملی تاییدی
ابعاد
درجه آزادی
کای دو
GFI
RMSEA
ریسک گریزی
۲
۸٫۲
۰٫۹۹۲
۰٫۰۰۰
تمایل به سرمایه گذاری بلندمدت
۴
۱۴٫۱
۰٫۹۹۶
۰٫۰۴۵
تمایل به سرمایه گذاری کوتاهمدت
۲
۱۲٫۲
۰٫۹۹۷
۰٫۰۶۳
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1401-04-14] [ 03:35:00 ب.ظ ]
|