پایان نامه -تحقیق-مقاله | ۴-۲- آمار توصیفی داده های تحقیق – 8 |
۴-۲- آمار توصیفی داده های تحقیق
در این قسمت برای ورود به مرحلۀ تجزیهوتحلیل اطلاعات، آماره توصیفی داده ها شامل شاخص های مرکزی، پراکندگی و انحراف از قرینگی و همچنین آزمون جارگ – برا که توزیع نرمال پسماندها را بررسی می کند محاسبه گردیده است و نتایج در جدول (۴-۱) درج شده است. شایانذکر است که در جدول زیر، متغیر وابسته (مدیریت سود مبتنی بر جریان نقدی) با بهره گرفتن از نرمافزار مینیتب به روش انتقال جانسون نرمال گردیده است.
(جدول ۴-۱) آمار توصیفی داده های متغیر
متغیرها
میانگین
میانه
حداکثر
حداقل
انحرافمعیار
چولگی
کشیدگی
جارگ برا
آماره
احتمال
CBEM
۰٫۵۵-
۰٫۶۹-
۱٫۰۹
۱٫۷۹-
۰٫۵۶
۰٫۲۰-
۳٫۳۵
۱۵۷۶۴۶٫۰
۰٫۱۵
AFS
۰٫۱۵
۰٫۰۰
۱٫۰۰
۰٫۰۰
۰٫۳۶
۱٫۸۸
۴٫۵۶
۲۵۷٫۶۲
۰٫۰۰
CFO
۰٫۱۶
۰٫۱۳
۱٫۶۱
۰٫۴۱-
۰٫۱۹
۱٫۶۳
۱۰٫۹۷
۱۱۴۵٫۶۶
۰٫۰۰
GWTH
۸٫۶۳
۸٫۳۵
۲۰٫۴۶
۳٫۰۰
۲٫۴۳
۱٫۰۰
۵٫۲۴
۱۳۹٫۲۰
۰٫۰۰
COYSize
۱۳٫۸۶
۱۳٫۷۳
۱۸٫۸۱
۱۱٫۳۱
۱٫۴۳
۰٫۹۶
۴٫۲۵
۸۲٫۲۴
۰٫۰۰
LEV
۰٫۵۶
۰٫۵۸
۰٫۹۲
۰٫۰۱
۰٫۲۰
۰٫۴۸-
۲٫۵۶
۱۷٫۳۸
۰٫۰۰۰
ضریب چولگی در رابطه با کلیه متغیرهای تحقیق به جز CBEM مثبت میباشد که حاکی از وجود چوله به راست و تمایل این متغیر به مقادیر کوچکتر است و برای متغیر CBEM منفی میباشد که این موضوع حاکی از وجود چوله به چپ و تمایل متغیرها به مقادیر بزرگتر میباشد. همچنین مثبت بودن ضرایب کشیدگی، حکایت از این مطلب دارد که از توزیع نرمال بلندتر بوده و داده ها حول میانگین متمرکز شده است. درنهایت آزمون جارگ برا با توجه به اینکه سطح خطای محاسبه شده کوچکتر از ۰۵٫۰ است، نشاندهنده توزیع غیرنرمال برای متغیرهای تحقیق به جز متغیر CBEM میباشد ، اما با توجه به زیاد بودن تعداد نمونه و استناد به قضیه حد مرکزی عدم نرمال بودن توجیه میگردد.
۴-۳- آزمون ناهمسانی واریانس
همسانی واریانس یکی از مهمترین فروض مدل رگرسیون خطی است بدینترتیب که اجزاء اخلال Uit که در تابع رگرسیون، جامعه ظاهر میشوند، دارای واریانس همسان باشند اگر این فرض تأمین نشود دارای ناهمسانی واریانس خواهیم بود. در این تحقیق آژمون ناهمسانی واریانس اجرا شده که نتایج این آزمون در جدول (۴-۲) ارائه گردیده است:
)جدول ۴-۲) خروجی آزمون ناهمسانی واریانس
Test for Equality of Variances Between Series sample: 1388 Mo1 1392 M12
Included observations: 370
Proabilitity
Value
df
Method
۰٫۰۰
۵۱۰۶۱٫۰۵
۵
Bartlett
۰٫۰۰
۷۲٫۴۱۲۰۳
۲۲۱۴,۵)
Levene
۰٫۰۰
۲۸٫۱۸۷۹۴
۲۲۱۴,۵)
Brow-Forsythe
با توجه به P-Value های به دست آمده در جدول فوق که کمتر از ۰۵٫۰ است در این تحقیق ما با ناهمسانی واریانس روبرو هستیم که به منظور رفع این ناهمسانی از تخمینزنهای EGLS استفاده میکنیم
۴-۴- آزمون همخطی
در این تحقیق همخطی نیز که در اثر ارتباط خطی یا فنی متغیرهای مستقل مدل به وجود می آید آزمون می شود. نتایج این آزمون در جدول (۴-۳)، ارائه گردیده است.
(جدول ۴-۳) خروجی آزمون خود همبستگی
LEV
Coysize
GWTH
CFO
AFS
CBEM
۱
CBEM
۱
۰٫۱۳
AFS
۱
۰٫۰۴-
۰٫۰۳-
CFO
۱
۰٫۰۳-
۰٫۰۴-
۰٫۰۲-
GWTH
۱
۰٫۰۷-
۰٫۵۸
۰٫۰۱-
۰٫۰۱
Coysize
۱
۰٫۱۲-
۰٫۰۵
۰٫۱۴-
۰٫۰۱-
۰٫۱۶-
LEV
با توجه به جدول فوق مشاهده می شود که در انجام این تحقیق با عدم همخطی مواجه هستیم.
۴-۵- آزمون مانایی
به منظور اطمینان از نتایج تحقیق و ساختگی نبودن روابط موجود در رگرسیون و معنیدار بودن متغیرها اقدام به انجام آزمون مانایی و محاسبه ریشه واحد متغیرهای تحقیق در مدل EGLS گردید (جدول ۴-۴). آزمون مذبور با بهره گرفتن از نرمافزار Eviews7 و روشهای آزمون لوین، لین و چو (۲۰۰۲)، آزمون ایم، پران وشین (۲۰۰۳)، آزمون ریشه واحد فیشر – دیکی فولر تعمیمیافته و آزمون ریشه واحد فیشر – فلیپس پرون (۱۹۹۴) انجام گردید.
در آزمون ریشه واحد فرضیه صفر بیانگر وجود ریشه واحد بوده و در صورتی که احتمال جدول کوچکتر از ۰۵/۰ باشد به احتمال ۹۵ درصد فرضیه صفر پذیرفته نمی شود.
(جدول ۴-۴) آزمون مانایی
روش آزمون
فیشر – فیلیپس پرون
فیشر دیکی فولر
ایم، پسران وشین
لوین، لین و چو
احتمال
آماره
احتمال
آماره
احتمال
آماره
احتمال
آماره
متغیر
۰٫۰۰
۲۱۳٫۹۳
۰٫۰۰
۱۹۲٫۷۸
۰٫۰۰
۳٫۶۰-
۰٫۰۰
۱۱٫۵۲-
CBEM
–
–
–
–
–
–
۰٫۰۱
۱٫۱۸-
AFS
۰٫۰۰
۲۱۲٫۷۹
۰٫۰۱
۱۹۰٫۲۳
۰٫۰۰
۳٫۳۷-
۰٫۰۰
۱۵٫۳۶-
CFO
–
–
–
–
۰٫۰۰
۴٫۸۹
۰٫۰۳
۰٫۱۵-
GWTH
۰٫۰۰
۳۰۵٫۰۴
۰٫۰۰
۲۶۵٫۶۶
۰٫۰۰
۸٫۸۹-
۰٫۰۰
۱۹٫۰۳-
COYSize
۰٫۰۰
۲۶۳٫۷۵
۰٫۰۰
۲۳۴٫۷۳
۰٫۰۰
۱۱٫۰۵-
۰٫۰۰
۵۰٫۴۳-
LEV
نتایج حاصل از آزمون مانایی نشان میدهد که متغیرهای CBEM، COYSize،CFOو LEVهمۀ روشها مانا میباشند و متغیرAFS فقط با روش لوین، لین و چو، مانا میباشد و متغیر GWTH با روش لوین، لین و چو و ایم، پسران وشین مانا میباشد. با توجه به نتایج به دست آمده فرضیه صفر مبنی بر ریشه واحد داشتن متغیرها پذیرفته نمی شود.
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1401-09-25] [ 05:21:00 ب.ظ ]
|