تحقیقات انجام شده در مورد : بررسی ایده آل های … – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
نگرش نسبت به فرزند
هنجار ذهنی تعداد مطلوب فرزند
تعداد ایدهآل فرزند
کنترل درک شده بر روی داشتن تعداد فرزند
نمودار ۳-۳ مدل تجربی تحقیق (مدل تعدیل شده تئوری رفتار برنامه ریزی شده برای تصمیمات باروری، آیزن و کلوباس: ۲۰۱۳، ۲۰۶)
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
۳-۵- فرضیه های تحقیق
– بین سن و تعداد ایدهآل فرزند رابطه وجود دارد.
– بین سن ازدواج و تعداد ایدهآل فرزند رابطه وجود دارد.
– بین مدت زمان ازدواج و تعداد ایدهآل فرزند رابطه وجود دارد.
– بین بعد خانوار و تعداد ایدهآل فرزند رابطه وجود دارد.
– بین تعداد خواهر و برادر و تعداد ایدهآل فرزند رابطه وجود دارد.
– بین وضعیت اشتغال و تعداد ایدهآل فرزند رابطه وجود دارد.
– بین درآمد خانواده و تعداد ایدهآل فرزند رابطه وجود دارد.
– بین میزان بهرهمندی از تسهیلات و تعداد ایدهآل فرزند رابطه وجود دارد.
– بین میزان تحصیلات و تعداد ایدهآل فرزند رابطه وجود دارد.
– بین میزان مطالعه و تعداد ایدهآل فرزند رابطه وجود دارد.
– بین طبقه اجتماعی و تعداد ایدهآل فرزند رابطه وجود دارد.
– بین میزان استفاده از وسایل ارتباط جمعی و تعداد ایدهآل فرزند رابطه وجود دارد.
– بین میزان آگاهی از روشهای پیشگیری از بارداری و تعداد ایدهآل فرزند رابطه وجود دارد.
– بین ترجیح جنسی فرزند و تعداد ایدهآل فرزند رابطه وجود دارد.
– بین میزان گرایش مذهبی و تعداد ایدهآل فرزند رابطه وجود دارد.
– بین نگرش نسبت به نقشهای جنسیتی و تعداد ایدهآل فرزند رابطه وجود دارد.
– بین نگرش نسبت به فرزند و تعداد ایدهآل فرزند رابطه وجود دارد.
– بین هنجار ذهنی تعداد مطلوب فرزند و تعداد ایدهآل فرزند رابطه وجود دارد.
– بین کنترل درک شده بر روی داشتن فرزند و تعداد ایدهآل فرزند رابطه وجود دارد.
فصل چهارم
روش شناسی
در انجام دادن پژوهش، به منظور کسب شناخت، باید مجموعه ای از گزارهها[۹۵] (فرضیه یا سوالهای تحقیق) را تدوین کرد، سپس آنها را مورد آزمون قرار داد یا پاسخ آنها را فراهم آورد. این امر، فرایند پژوهش را هدایت کرده و پژوهشگر را در به دست آوردن شناخت یاری میدهد. بر این اساس، روش تحقیق وسیله یا طریقهی تعیین این امر است که چگونه یک گزارهی تحقیق مورد تأیید قرار می گیرد. به عبارت دیگر، روش تحقیق، چارچوب عملیات یا اقدامات جستجوگرانه برای تحقق هدف پژوهش، جهت آزمون فرضیه یا پاسخ دادن به سؤالهای تحقیق را فراهم می آورد (سرمد و همکاران، ۱۳۸۲).
۴-۱- روش و تکنیک تحقیق
روش تحقیق، اساسیترین مقولهی پژوهش است. چنانچه روش متناسبی با موضوع پژوهش انتخاب شود، کار تحقیق سریعتر و مطمئنتر انجام می شود. روش به کار گرفته در این تحقیق، کمی میباشد.
در این پژوهش، از پیمایش[۹۶] به عنوان یکی از روشهای مرسوم در تحقیقهای کمی استفاده شده است. هرگاه جامعه مورد نظر از وسعت زیادی برخوردار باشد و دسترسی به تک تک افراد امکان پذیر نباشد، مناسبترین تکنیک، بکارگیری پیمایش است.
۴-۲- ابزار جمعآوری اطلاعات
برای گردآوری داده های پیمایش میتوان از تکنیکهای مختلفی از قبیل مشاهده، مصاحبهی عمیق، تحلیل محتوا و پرسشنامه سود جست (سامر و سامر[۹۷]، ۱۹۸۰). با این همه، پرسشنامه پرکاربردترین تکنیک است. پرسشنامه، تکنیک بسیار ساختمندی برای گردآوری دادههاست که در آن از هر پاسخگویی مجموعه یکسانی از پرسشها پرسیده می شود (دواس[۹۸]، ۱۳۷۶). در این تحقیق از پرسشنامه محقق ساخته به عنوان ابزار جمعآوری اطلاعات استفاده شده است.
روند نهایی شدن پرسشنامه بدین صورت انجام گرفت که ابتدا در یک مطالعه مقدماتی، ۳۰ نفر از اعضای جامعه آماری پیشآزمون شدند و مسائل تحقیق به ویژه در ارتباط با محتوای پرسشنامه مورد بررسی قرار گرفت که منجر به برخی بازنگریها در پرسشنامه، نظیر حذف برخی گویه ها و اصلاح نحوه طراحی برخی پرسشها گردید.
۴-۳- جامعه آماری و واحد تحلیل
جامعهی آماری تحقیق حاضر، زنان متأهل ۴۹-۱۵سالهی ساکن شهرستان مهر، واقع در جنوب استان فارس میباشد که مطابق داده های آمار ایران براساس سرشماری ۱۳۹۰، معادل ۱۰۰۸۱ نفر میباشند. در این پژوهش هر یک از زنان متأهل ۴۹- ۱۵ سالهی ساکن شهرستان مهر به عنوان واحد تحلیل در نظر گرفته میشوند.
۴-۴- حجم نمونه و شیوه نمونه گیری
بر اساس فرمول کوکران و در نظر گرفتن مقادیر انحراف معیار (۹۶/۱=t)، دقت احتمالی ۵ درصد و احتمال خطای نمونه گیری ۵ درصد یا به عبارتی سطح اطمینان ۹۵ درصد، تعداد ۳۷۶ نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند.
نمونه گیری، شیوه دقیق و مؤثری در کسب اطلاعات درباره تعداد زیادی مورد است. میزان دقت و کارایی آن به نمونه مورد استفاده، حجم نمونه و روش گردآوری داده ها از نمونه بستگی دارد. نهایتاً نوع نمونه گیری براساس هزینه، دقت مورد نظر، نوع مسأله تحقیق و سنجش امکانات تعیین می شود (دواس، ۱۳۷۶: ۸۶). این پژوهش با روش نمونه گیری سیستماتیک[۹۹] صورت گرفته است. برای انتخاب نمونه سیستماتیک ابتدا باید با تقسیم حجم جمعیت بر حجم نمونه، نسبت نمونه گیری[۱۰۰] را به دست آوریم. سپس با پیدا کردن نقطهی شروع بر اساس نسبت نمونه گیری به دست آمده، نمونه انتخاب می شود.
۴-۵- پایایی ابزار سنجش
در این پژوهش از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شده است. اعتبار[۱۰۱] پرسشنامه صوری بوده است؛ بدین صورت که پرسشنامه طراحی شده قبل از تکمیل، بر اساس نظر چند تن از اساتید صاحبنظر دانشگاه اصلاح شده و به منظور کسب پایایی[۱۰۲] نیز با انجام پیش آزمون[۱۰۳] و تکمیل آن در نمونه ای مقدماتی و با انجام آزمون آلفای کرونباخ به اصلاح نهایی گویه ها پرداخته شده است. برای تعیین پایایی ابزارهای اندازه گیری، بهترین روش استفاده از ضریب آلفای کرونباخ میباشد. این روش برای محاسبهی هماهنگی درونی ابزار اندازه گیری به ویژه پرسشنامه مورد استفاده قرار میگیرد. در این تحقیق ضریب آلفای کرونباخ محاسبه شده برای هر مقیاس در جدول ۴-۱ آورده شده است. همانطور که مشاهده می شود هر کدام از مقیاسها و شاخص های مورد بررسی از همسانی درونی قابل قبولی برخوردارند.
جدول ۴-۱ ضریب آلفای کرونباخ مقیاسهای پرسشنامه
مقیاس
تعداد گویه
ضریب آلفای کرونباخ
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1401-04-14] [ 03:30:00 ب.ظ ]
|